Stapel brieven

Alle documenten met rechtsgevolgen die vanaf maart 2020 via de mail of de Berichtenbox door Bureau GGO genetisch gemodificeerd organisme (genetisch gemodificeerd organisme) zijn verstuurd, zullen niet meer fysiek via de post nagestuurd worden.  

Corona-maatregelen

In maart 2020 heeft Bureau GGO een nieuwsbericht  gepubliceerd over de gevolgen van de corona-maatregelen voor de verwerking en afhandeling van uw kennisgeving en/of vergunningaanvraag door Bureau GGO. Vanaf dat moment is de volgende werkwijze gehanteerd:

  1. Bureau GGO verstuurt alle post via de Berichtenbox of via de mail naar de BVF biologischeveiligheidsfunctionaris (biologischeveiligheidsfunctionaris)/MVF milieuveiligheidsfunctionaris (milieuveiligheidsfunctionaris);
  2. De BVF/MVF draagt er zelf zorg voor dat de digitale post intern wordt doorgestuurd naar de rechtspersoon;
  3. Bureau GGO verstuurt later alsnog alle documenten met rechtsgevolgen (zoals bijvoorbeeld beschikkingen), formeel gericht aan de rechtspersonen, fysiek via de post toe.  

Recent is besloten om punt 3 niet meer toe te passen. Punt 1 en 2 blijven de huidige werkwijze.

Ruim 2,5 jaar ervaring met digitale post 

De reden om geen fysieke post meer na te sturen is tweedelig. De digitalisering van alle correspondentie tussen de BVF/MVF en Bureau GGO via de mail of de Berichtenbox heeft een vlucht genomen en verloopt efficiënt. Daarnaast duurden de corona-maatregelen veel langer dan in 2020 werd verwacht. In 2,5 jaar tijd is de achterstand in het fysiek sturen van de documenten enorm opgelopen en is het erg arbeidsintensief om dit alsnog uit te voeren.

De huidige werkwijze samengevat

U dient uw kennisgeving en/of vergunningaanvraag via de Berichtenbox of via de mail in.  
Bureau GGO verstuurt alle post via de Berichtenbox of via de mail naar de BVF/MVF.

Vragen of opmerkingen? Zie de informatie op onze contact  webpagina.