U bevindt zich op: Home nl Ingeperkt gebruik CFI Speciale CFI's: AP-I en S-I

Speciale CFI's: AP-I en S-I

Sommige apparaten worden door meerdere onderzoeksgroepen gebruikt, waardoor het minder praktisch is om in iedere ingeperkte ruimte zo'n apparaat te plaatsen. Voor dergelijke apparaten is er de apparatuurruimte (AP-I). In een S-I laboratorium kunt u op een veilige manier activiteiten met ggo's voor leer- en onderwijsdoeleinden uitvoeren zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning nodig is.

AP-I apparatuurruimte

AP-I beschrijft de apparatuurruimte waar gesloten handelingen in apparaten met ggo’s die vervaardigd zijn op niveau I, te weten ML-I, D-I, PL-I, PC-I, PKa-I of PKb-I, uitgevoerd mogen worden. AP-I heeft minder inrichtings- en werkvoorschriften dan ML-I, omdat hier alleen gesloten handelingen mogen worden uitgevoerd. Ruimten waar in het verleden handelingen ‘buiten inperking’ werden vergund moeten per 1 maart 2015 als AP-I ruimte worden aangemerkt. Vanaf 1 maart 2015 geldt er een overgangstermijn van 5 jaar om de AP-I ruimte in de omgevingsvergunning op te nemen.

S-I laboratorium

Een S-I laboratorium is bedoeld voor instellingen, met name scholen, die activiteiten willen uitvoeren van beperkte omvang met zeer veilige ggo’s, zonder dat de instelling over een omgevingsvergunning beschikt. Een S-I laboratorium moet aan dezelfde inrichtings- en werkvoorschriften voldoen als een ML-I laboratorium.

Zoeken:

Service