U bevindt zich op: Home nl Actueel Archief Project oplossen knelpunten Besluit ggo 2013

Project oplossen knelpunten Besluit ggo 2013

Het project oplossen knelpunten Besluit ggo 2013 is begin 2016 gestart en heeft tot doel om de knelpunten op te lossen.

Door het van kracht worden van het Besluit ggo 2013 en de bijbehorende Regeling zijn met name de regels voor ingeperkt gebruik (IG) ingrijpend veranderd. Al snel bleken er tijdens de uitvoering van de nieuwe werkwijze verschillende knelpunten bij de betrokken partijen (BVF-en, Rechtspersonen, ILT,IenW en Bureau GGO) aan het licht te komen.

In 2015 is een inventarisatie van de knelpunten gemaakt door gesprekken te voeren met de betrokken partijen en begin 2016 is het project 'Oplossen knelpunten Besluit ggo 2013’ gestart. Dit project is een samenwerking van alle actoren en heeft een geplande looptijd van 12 maanden.

Het project is gestart met de knelpunten die op zichzelf staan en relatief gemakkelijk op te lossen zijn, de zogenaamde quick wins. Inmiddels zijn er een aantal van deze quick wins gerealiseerd en geïmplementeerd. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan knelpunten die complex zijn. Het gaat meer tijd vergen om hiervoor oplossingsrichtingen uit te werken.

Bureau GGO is erg verheugd met de oplossingen die tot nu toe voor een aantal knelpunten gerealiseerd zijn. Er zullen nog meer oplossingen volgen, die mogelijk van invloed zijn op (de uitvoering) van uw werkzaamheden. U zult van deze ontwikkelingen op de hoogte gehouden worden.

Voor een overzicht en uitgebreide omschrijving van de oplossingen adviseren wij u om ook regelmatig deze website te bezoeken.

Zoeken:

Service